Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Úředníci po celém Rusku jsou v panice. Putin udělal krok, který nemá na celém světě obdoby...

By  led 03, 2018
Úředníci po celém Rusku jsou ve stavu paniky, píše Samer Ibrahim na FB. Prezident Vladimír Putin podepsal nový protikorupční zákon a jednu novelu. Tak o tomto si můžeme v Česku bohužel zatím nechat jen zdát.

Loading...

Máš, úředníčku, nebo členové tvé rodiny bankovní účet v zahraničí? V tom případě nemáš co dělat ve státní a veřejné správě a štandopede se pakuj! Umíte si představit zděšení mezi českými úřednickými vyžírkami, ať už na ministerstvech či v regionech?

Dříve se to v Rusku týkalo „jen“ poslanců Státní dumy (analogie Poslanecké sněmovny), dnes se to týká VŠECH úředníků Ruské federace od nejvyšší do nejnižší úřednické funkce. Je vcelku i zjevné, proč to prošlo. Vzhledem k tomu, že se ta omezení týkala poslanců, zlomyslnost zde zjevně udělala své, takže podle hesla: „když ne my, tak ani vy“, pro tuto novelu zvedli poslanci Státní dumy svou ruku. To je ale jen jedna stránka mince.

Další novela podepsaná prezidentem není o nic méně zajímavá Stačí totiž, aby se některý poslanec či Senátor nebo dokonce jen municipální úředník zpozdil s prohlášením o svých příjmech, JE BLESKOVĚ ZBAVEN MANDÁTU či úřadu. Jinými slovy, je opět vykopán z útulného křesílka. Uznejte, že jde o hodně závažnou novelu, ze které přímo čiší „Putinova totalita“.

Krom toho se musí nyní i municipální úředníci i poslanci zbavit VŠECH zahraničních účtů, a to včetně členů jejich rodin. Dříve tak museli činit pouze federální činovníci a úředníci, teď už to schytali všichni. Protože pro municipální úředníky je to novinka, dostali 3měsíční odklad na to, aby účty zlikvidovali – oni i jejich rodinky.

Dodejme, že předkládat jsou úředníci povinni nejen stavy svých příjmů, ale také investic, neboli výdajů. A případný nesoulad je pak patrný na první pohled. V Česku si budeme muset nějaký čas počkat

Český prezident Miloš Zeman může zatím bohužel jen závistivě sledovat, jak jeho ruský kolega vydává a podepisuje jeden antikorupční zákon za druhým. Dodejme, že se už i Státní duma RF zřejmě bojí prezidentu Putinovi cokoli odmítnout, protože rating, který má ruský prezident u svého národa, může poslancům v případě nepodpoření prezidentových návrhů, vynést jedině totální propadák ve volbách v příštím roce. Když se to ale v Rusku uchytí…, třeba se probudí i Česká kotlina, aby svého prezidenta podpořila intenzivněji. No a pak… kdo ví?

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.