Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

O tom svět téměř nepíše. V Chicagu bylo za prvních 10 dní roku 2016 střeleno 120 lidí

By  led 13, 2016

I když Obama pokračuje ve svém křížovém tažení proti zbraním v každém týdnu do stále nových výšin, a dokonce nedávno začal vydávat exekutivní příkazy, tento president nadále ignoruje stav věcí ve svém rodném Chicagu – ve městě, v němž jsou zbraně zakázány – a přesto tam epidemie střílení nikdy nebyla horší, a vpravdě emblematicky ukazuje na „problém se zbraněmi“, který má Amerika.

Soudě dle nejnovějších událostí, Obama nebude mít co říci o střeleckém násilí v Chicagu ani během dnešního projevu o stavu unie, protože nedávný vývoj je tam skutečně katastrofický. Podle Chicago Tribune bylo během víkendu zabito střelnou zbraní 7 lidí a dalších třicet zraněno. Podle policie celkový počet střílení vzrostl tak za pouhý týden od nového roku na 120.

Smrt při střelbě se týkala i dvou teenagerů zabitých prodavačem v obchodě při loupeži, a jednoho ze tří lidí zasažených střelbou na párty jen čtyři ulice od domu starosty města Rahma Emanuela. Podle Tribune bylo od začátku roku zabito 19 lidí a zraněno 101. Počet mrtvých a zraněných při střelbě je letos třikrát vyšší než ve stejném období loni, v prvních 10 dnech roku 2015, kdy bylo zastřeleno „pouze“ 9 lidí a zraněno 31. Mluvčí chicagské policie Anthony Guglielmi vydal prohlášení, kde viní z většiny násilností „chronické konflikty mezi gangy“.

„Každý rok policie v Chicagu najde více zbraní než v jakémkoli jiném městě, a stále více ilegálních zbraní si dále nachází svou cestu do našich čtvrtí."

Takže, problémem je pašování ilegálních zbraní. Jaké je navrhované řešení?

„Je jasné, že potřebujeme silnější stát a federální zákony.“ řekl Guglielmi.

Protože ti, kteří ilegálně obstarávají zbraně, se chtějí řídit zákony o nákupu zbraní, a jediná věc, která jim v tom brání, je nedostatek zákonů? V tom je vidět, proč se problém zbraní v Chicagu den ode dne zhoršuje. Sdělení pokračuje:

"Dosud v tomto roce je násilí prováděné zbraněmi výsledkem chronických konfliktů mezi gangy, které jsou živeny komentáři na sociálních médiích a hádkami mezi soupeřícími stranami. Navzdory naprostému nedostatku spolupráce ze strany členů gangů pracují detektivové agresívně a dělají v mnoha případech optimistické pokroky."

V roce 2015 bylo v Chicagu zastřeleno nejméně 2 986 lidí. V roce 2016 bude zastřeleno – ilegálně získanými zbraněmi ve městě, v němž existuje bezprecedentní kontrola zbraní – lidí ještě více. „Horká místa“ v Chicagu ukazuje následující mapa. (Celá interaktivní mapa zde: http://crime.chicagotribune.com/chicago/shootings/)

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.