Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Francouzská policie našla 9 liber kokainu ve vatikánském automobilu

By  led 25, 2016

Policie ve Francii našla kokain a marihuanu v autě s Apoštolským stolcem, který patří kardinálovi Jorgeovi Mariu Mejiaovi. František se již několikrát vyslovil proti užívání drog a proti zlu, které v této činnosti přebývá. Vatikán tak čelil velkým rozpakům a diskuzím, které rozpoutalo 9 liber kokainu nalezených v autě, které vezlo Apoštolský stolec a desky.

Vůz, který byl zastaven a hledán na území Francie, patřil vatikánskému kardinálovi Jorgeovi Mariu Mejiaovi, ten jej svěřil do rukou dvou italských mužů. Ve věku 91 let odešel kardinál do důchodu v roce 2003.

Oba muži (ve věku 30 a 41) údajně řekli, že auto bylo propůjčeno kardinálovu tajemníkovi pro běžné služby a účely. Místo toho jeli ovšem do Španělska, kde se koupil již zmíněný kokain a odtud měli namířeno do Francie. Také uvedli, že diplomaticky status vozu je uvede mimo pozornost a podezření.

Ovšem v rámci cesty byli zastaveni u mýtné brány poblíž Chabery ve francouzských Alpách, když jeli zpět do Itálie. Tam našla policie kokain ukrytý v taškách a kufrech spolu s marihuanou. Tito muži byli zatčeni a budou předvedeni před francouzský soud na základě obchodování s drogami.

Vatikán potvrdil celou zprávu, ovšem s tím, že ti dva muži byli spíše italského původu než toho vatikánského. Tedy tato aféra neměla nic společného se Svatým statusem vozu. Kardinál Mejia není potěšen touto zprávou a samozřejmě s tím nemá nic společného, to potvrdil Federico Lombardi, mluvčí Vatikánu. Ovšem je na policejní stanici, aby pomohl ve vyšetřování.

Papež František často varoval před nebezpečím spojeným s drogami, naposledy v červnu, když zdůrazňoval závislost na drogách jako jedno ze zla. On rozhodně odmítá legalizaci jakýchkoli drog, přestože se pohybuje v mnoha zemích na Západě, včetně několika států USA, kde je určitá spotřeba měkkých drog, jako je marihuana, normální.

Já bych chtěl znovu potvrdit to, co jsem již několikrát zdůrazňoval při jiných příležitostech, že s užíváním drog to není vždy lehké, jak to řešit. To uvedl na protidrogové konferenci v Římě.

Obchod s drogami se bohužel neúprosně šíří dál, dodal ještě papež. Navíc je tento obchod poháněn propustnými hranicemi států.

Zdroj: businessinsider.com

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.