Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Romové přišli do hospody a začali řvát. Host to nevydržel a ti se nestačili divit...

By  dub 23, 2018

Skupina Romů ve slovenském městě Partizánské vstoupila ve čtvrtek kolem poledne do restaurace a hlasitě se handrkovala s obsluhou, zda si v restauraci mohou zapálit. Když se tato scéna odehrávala asi minutu, nevydržel jeden z hostů a od oběda směrem ke skupině zvolal: „Běžte do p..., já se chci najíst.“

Loading...

To přimělo skupinu zajímat se více než o obsluhu o něj, nejmohutnější z nich okamžitě kontroval: „Ty jdi do p..., ty buzerante jeden.“ „Já se chci v klidu najíst,“ trval na svém host. „Tak jez a drž hubu,“ odpálil jej Rom, kterého jeho doprovod raději uklidňoval.

Popularita videa, které za jediný den získalo téměř deset tisíc zhlédnutí, jen dokazuje, jak je romská otázka na Slovensku ožehavá. Některé vyloučené lokality, třeba košické sídliště Luník 9, jsou považovány za středoevropskou obdobu ghett, kam si ani úředníci netroufají.

Rozruch vzbudil prezident Andrej Kiska známý svým bojem za lidská práva, když se nedávno osobně do vyloučené lokality Luník 9 vypravil. Kolona s majáčky a nervózní bodyguardi místní Romy očividně zaujaly, slovy o tom, že „je to složitá problematika“ ovšem moc úspěchu nesklidil.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.