Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Islámský stát vypsal odměnu pro ty, kteří zabijí amerického prezidenta Obamu nebo britského premiéra Camerona

By  dub 28, 2016

Islámský stát vypsal odměnu pro ty, kteří zabijí amerického prezidenta Baracka Obamu nebo třeba britského premiéra Davida Camerona. Zprávu přinesl britský bulvární server Express.co.uk.

Náborář Islámského státu podle serveru vypsal pro potenciální džihádisty odměnu ve výši 200 dolarů, tedy necelých 5 tisíc korun. Pomocí twitterového účtu pod přezdívkou Mujahid77com vyzval k zabití hned několika světových politiků.

Lámanou angličtinou na sociální cítě napsal: „Kdo zabije Obamu a Camerona, tomu dáme 200 dolarů... Prosím, připojte se k Islámskému státu ještě před útokem jako byl ten v Paříži".

V dalším příspěvku Mujahid77com, jehož účet už byl mezitím pozastaven, vyjmenoval pětici nejvíce „hledaných" mužů. „Zaplatíme 200 dolarů každému, kdo zabije hledaného muže: 1 Obama, 2 Cameron, 3 Olan, 4 Abot, 5 Bashar," uvedl džihádista.

Podle serveru by osobou na třetím místě měl být prezident Francie François Hollande a na čtvrtém bývalý australský premiér Tony Abbott. Posledním je pak syrský prezident Bašár Asad.

Tato osoba také vyhrožovala americkým diplomatům Brettu McGurkovi a Colovi Stevu Warrenovi a novinářce CNN Kim Dozierové. McGurk je Obamův zvláštní vyslanec v koalici proti IS, Col Warren je pak mluvčí americké mise v Sýrii a Iráku. Dozierová, která také pracovala pro BBC, často píše o IS a dalších teroristických skupinách včetně Talibanu.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.