Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Tisíce rozhněvaných lidí v Číně ukamenovaly „vládní hrdlořezy“ v reakci na policejní brutalitu

By  čen 05, 2016

Desítky tisíc rozhněvaných čínských občanů se chrlily ulicemi po tom, co se policie dopustila hrůzostrašného týrání. Desítky tisíc lidí se vydaly do ulic v provincii Zheijian v jižní Číně po tom, co za bílého dne policista brutálně ubil muže kladivem.

Muž údajně natáčel, jak policie brutálně nakládá se ženou. Když ho policista spatřil, udeřil ho kladivem tak silně, že muž začal zvracet krev. Aktivista zemřel během převozu do nemocnice.

Rozhořčení lidé znechucení odporným zneužíváním policejní moci vyrazili do ulic. Obstoupili strážníky i policejní dodávku a zaútočili kameny a pálkami. Výsledkem jsou nejméně čtyři mrtví Chengguan – nenávidění policejní inspektoři komunistické Číny.

Podle dalších zdrojů jsou Chengguan známí svými násilnými sklony, ale jen zřídka se ze svých činů zodpovídají. Číňané jim přezdívají „vládní hrdlořezové“. Tisíce jich jsou momentálně vládními zaměstnanci v nejméně 656 městech.

V roce 2013 ubila skupina Chengguan muže a málem zabila jeho manželku za to, že prodávali melouny vypěstované na vlastním pozemku.


Policejní jednotky nakonec davy rozprášily, lidé však vyžadovali, aby o incidentu informovala média a pokračovali v protestech, na což policie reagovala použitím slzného plynu a varovnými střelami do vzduchu. Protestující dav se však nedal zastrašit.

Zdroj: trueactivist.com

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.