Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Tři světoznámé americké neziskovky čelí kritice pro nepřehledné financování, nejhorší je Sorosova nadace

By  čec 04, 2016

Tři světoznámé americké nevládní organizace, které se angažují v ochraně lidských práv, čelí kritice. Ocitly se na seznamu, na kterém jsou organizace s nepřehledným financováním.

Jde o organizaci Human rights watch, Open society foundations, kterou vlastní G. Soros, a Americký mírový institut (USIP).

Přehledné financování by pro tyto společnosti mělo být prvořadé, jinak to na ně vrhá stín podezření, že informace od nich jsou zaplacené nebo zkreslené. Sorosova organizace skončila nejhůře ze všech amerických neziskových organizací.

Tolik zpráva, zdroj videa zde.

Seznam podle zprávy agentury Reuters sestavila americká nezisková společnost Transparify se sídlem v americké Georgii.

Zmiňované organizace se ocitly v dolní části seznamu 200 světových organizací, jež se zabývají ochranou lidských práv a humanitárním poradenstvím. Oproti dřívějším průzkumům společnosti Transparify je počet subjektů, kterým nevadí neprůhledné financování, stále menší. „Docházejí jim výmluvy,“ prohlásil šéf Transparify Hans Gutbrod.

OSF, kterou založil finančník a mecenáš George Soros, dopadla nejhůř ze všech organizací působících v USA. O některých dárcích nezveřejnila žádné informace. HRW a USIP si vedly jen o něco málo lépe, uvádí Reuters. Vedení HRW uvedlo, že „z větší části“ informace o dárcích publikovalo. Mnoho lidí, kteří činnost organizace finančně podporují, si ale prý zveřejnění svého jména nepřeje.

Zdroj zde.

Dodatek

Jak jsem se právě na AENews dočetla zde, pracovnice České televize, oceněná cenou Sorosovy nadace, Aneta Snopová, připravila reportáž o „neprůhledném“ financování Aeronetu. Česká televize tuto reportáž odvysílá a vůbec jí nevadí, že za ní stojí Sorosem oceněná „novinářka“ a že ve zprávě, kterou přinesl průzkum Transparify, se uvádí, ještě jednou ocituji: „Sorosova organizace skončila nejhůře ze všech amerických neziskových organizací. Přehledné financování by pro tyto společnosti mělo být prvořadé, jinak to na ně vrhá stín podezření, že informace od nich jsou zaplacené nebo zkreslené.“

A ocituji ještě tuto větu: „Mnoho lidí, kteří činnost organizace finančně podporují, si ale prý zveřejnění svého jména nepřeje.“

Tak nevím, jestli by se slušný člověk a opravdu investigativní (!) novinář za takovou cenu neměl spíše stydět. Zběsile pátrat a dehonestovat v podstatě plátek, který pouze díky darům čtenářů z měsíce na měsíc přežívá a přitom tak činit v zájmu toho, jehož příjmy se pohybují v miliónech, dárci si přejí zůstat anonymní (tam to očividně nevadí!) a v přehlednosti financování je na posledním místě, tak na tohle musí být skutečně prasečí žaludek.

Ale věci se mění, když už svět si už i Sorose vzal na paškál… A tady bych ráda připomněla, že NATO bude jednat s Ruskem, viz. Putin naváže dialog s NATO i když správněji by mělo být, že NATO naváže dialog s Putinem, neboť jak říká i nedávná zpráva: „Tají před námi ústupek NATO Rusku“. Tak to jen tak na okraj. A klidně jen houšť s reportážemi, které ocení jen právě dehonestovaný Soros… (a Česká televize).

A pokud jde o organizaci Transparify, očividně jde o nadnárodní (globální) organizaci, více zde a zde, což vysvětluje mnohé.

Zdroj: novarepublika.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.