Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

A je to tady. Turecko obvinilo amerického generála, že rozeslal 2 miliardy dolarů tureckým pučistům ke svržení Erdogana

By  srp 02, 2016

Obrovský skandál se začíná rozehrávat v pozadí podivného zpackaného puče v Turecku. Turecký pro-vládní list Yeni Safak s odvoláním na vládní zdroje vyšetřování převratu uvedl, že turecké ministerstvo zahraničí obviňuje penzionovaného amerického generála a bývalého velitele vojsk NATO v Afghánistánu Johna F. Campbella, že distribuoval 2 miliardy amerických dolarů přes nastrčenou nigerijskou banku a přes kontakty CIA pro turecké vojáky a pučisty, kteří se podíleli 15. července na nezdařeném převratu v Turecku.

Aby toho nebylo málo, turecký ministr spravedlnosti obvinil přímo Baracka Obamu, že o puči musel vědět dopředu a stejně tak o tom muselo vědět americké ministerstvo zahraničí. Uzavření základny Incirlik a mohutný požár základny NATO v Izmiru potom jsou jasným důkazem, že mezi Tureckem a USA hoří nevyhlášená válka. Turecko je prakticky jednou nohou ven z NATO. A v Bruselu se dějí věci.

V reakci na nezdařený puč provede NATO na území České republiky mohutné cvičení Ample Strike v modifikované podobě za použití nadzvukových nosičů jaderných zbraní B1-B [1][2], jehož cílem je cvičení leteckých návodčích pro řízení palby a bombardování z amerických letadel. Jde o ostrý nácvik případného konfliktu s Tureckem? Americké stroje budou nad Českou republikou cvičit shazování kazetových bomb, clusterové munice a bílého fosforu. Tyto zbraně, které jsou zakázány v mnoha zemích jako nelidské a nehumánní, ale jsou Američany pravidelně nasazovány v asymetrických válkách proti civilnímu obyvatelstvu a slabému nepříteli, tak přijdou zřejmě opět ke slovu.

Naposledy byly použity fosforové zbraně na Donbasu ze strany ukrajinských vojsk [3]. Nasazení letounů B1-B v České republice však ukazuje i na možnost použití operačně-taktických nukleárních bomb. K ničemu jinému tyto stroje nejsou v praxi používány, protože provoz stroje je velmi nákladný. Rychlé nadzvukové doručení jaderných zbraní do hlubokého týlu nepřítele je hlavním určením tohoto bombardéru. V Česku bude stroj nasazen na cvičení Ample Strike jako dosud nepoužitý faktor v podobných cvičeních. Že se něco v NATO děje, to je možné vidět i v Německu, kde Bundeswehr má nyní obrovské manévry na silnicích jako za války. A zrovna ve chvíli, kdy v Bavorsku začínají dětem prázdniny, fakt podivné načasování.

NATO je před kolapsem. Signály přicházejí ze všech stran, z Bruselu, z Ankary, ale i z USA od Donalda Trumpa. O to nebezpečnější budou procesy na posílení generálů v jejich pozicích v zemích, kde podpora NATO je zatím ještě na vysoké úrovni. Co se nezdařilo v Turecku, to se může zdařit v ostatních zemích EU, pokud by některé státy chtěly vystoupit z NATO. Převraty a vojenské puče jsou stále v repertoáru americké administrativy. V České republice se nezdráhaly sestřelit premiéra Nečase jenom kvůli Temelínu. Čeho asi budou schopni, kdyby se jednalo o takovou věc, jakou by bylo vystoupení z NATO. Turecko je na cestě ven z NATO a americká dominance v Evropě se oslabuje. Zapomíná se ale na funkci geneze supersystémů, které mají procesy „samořízení“ po určité době a právě v Česku, ale i v Polsku koneckonců, mají Američané klíčové postavení a pokud by hrozil rozpad NATO, tyto země se stanou hostitelskými státy amerických jaderných zbraní. ČR a Polsko!

Zdroj: an.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.