Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Francie je na nohou: Hollande tajně přiznal, že má země problémy s islámem. A to není zdaleka vše...

By  říj 15, 2016

Francouzský prezident Francois Hollande připustil, že jeho země má „problém s islámem“. Varoval také, že národním symbolem se jednoho dne stane žena v burce. A o fotbalistech z národnostních menšin tvrdí, že jsou to „kluci ze sídliště bez hodnot“. To vše měl prý zmínit během soukromých rozhovorů, které už teď ale tak soukromé nejsou. Objevily se totiž v nově vydané knize „Prezident by neměl říkat, že...“

Hollande připustil země „má problém s islámem". Francouzské fotbalisty z etnických menšin pak označil za „kluki ze sídlišť, bez referencí, bez hodnot, kteří opouštějí Francii příliš brzy". Tato slova jsou součástí obecnějšího Hollandeova útoku na lidi z muslimského prostředí. Narážel tak na to, že řada sportovců odchází do Británie.

Prezident také tvrdil, že fotbalisté prochází součástí vážnou krizi identity. Novinářům řekl, že existuje „etnická fragmentace v národním týmu France a že „fakta jsou vážně hrozná". Řekl, že všichni mají špatné vzdělaní a že nejsou „psychologicky připraveni poznat rozdíl mezi dobrem a zlem."

Prezident také tvrdí, že národním symbolem jeho země by se jednou mohla stát žena v závoji. „Ženy v burce budou příští Marianne," tvrdil Hollande s odkazem na francouzský národní symbol. Zároveň přiznal, že už nepodporuje masovou migraci. „Myslím, že přijíždí až moc lidí. Je to pravda, je tu problém s islámem. O tom není pochyb," citují jeho slova novináři. Podle Hollanda není islám sám o sobě nebezpečný, ale nebezpečná je skutečnost, že se chce vynuceně prosadit jako náboženství ve Francii.

Kromě islámu se vyjádřil třeba i někdejšímu prezidentovi, který se opět chce o post ucházet. Nicolas Sarkozy je podle něj „malý Napoleon" a „králíček Duracell". Tyto i další výroky, které vyvolaly ve Francii pořádný poprask, vyšly ve výbušné knize investigativních novinářů deníku Le Monde Gerarda Daveta a Fabrice Lhommea. Ti čerpají z 61 rozhovorů sesbíraných od Hollandeova zvolení v roce 2012.

Socialista Hollande se v knize jeví jako naprostý zastánce pravého křídla. Jeho výroky se podle server Daily Mail velmi podobají těm, které pronáší jím tak často kritizovaní členové Národní fronty a republikánské strany. Paradoxní pak je, že právě na lidech ze sídlišť a chudinských čtvrtí postavil před čtyřmi lety svou kampaň. Třeba ostrá slova o fotbalistech přitom pronesl jen pár měsíců po svém zvolení.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.