Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

3 důvody, proč raději hrajeme online mobilní hry

By  led 10, 2017

Popularitu mobilních online her nelze popřít, i když se stále najdou tací, kteří netouží hrát za pochodu a preferují hru na počítačích či konzolích. A zatímco debaty tradičních gamers a nové mobilní generace pokračují (mobilers), do Google Play a AppStoru putují další a další hry a aplikace. Developerské společnosti a vydavatelské firmy do mobilního hraní investují nemalé prostředky a klasické video hry slaví comeback právě v podobě mobilních her. To je situace, která přetrvává již nějaký ten rok, tak jako přetrvávají důvody, proč je mobilní hraní tak populární a získává si stále více příznivců i z řad zatvrzelých hráčů na konzolích. Zkrátka na tom hraní na mobilu či tabletu něco je a zde jsou tři hlavní důvody, proč segment online mobilního hraní roste a proč máme mobilní hry tak rádi:

3. Přenosnost a dostupnost

Asi nejjednodušeji dojdeme k odůvodnění, že jsou mobilní hry populární právě díky jejich mobilitě. Hry jsou dostupné kdykoli, odkudkoli a rozehranou hru si s sebou vezmete kamkoli. Každý dnes může hrát na mobilu, od malého dítěte po dědu čekajícího u doktora. Hry se zpřístupnili lidem, kteří se dříve vůbec neřadili mezi herní nadšence. Došlo k jakési demokratizaci video her. Jak rychle si stáhnete hru do vašeho mobilu a začnete hrát? Pokud tohle porovnáte s procesem, že jdete do obchodu a kupujete hru pro Xbox, musí vám být v mžiku jasné, proč se mobilní hraní stalo takovým trhákem a oslovilo demografii trhu, která pro gaming byla dříve téměř nedosažitelná.

2. Kvalita a zaměření na mobilní hru

Developeři se přímo zaměřují na mobilní segment – tedy vyvíjejí hry, které cílí přímo na mobilní hraní. Vyvíjejí se hry, které nejsou tak komplikované a nejdou do hloubky, jsou však stále velmi zábavné. Některé mohou být odehrány přímo v několika sekundách. A i větší a složitější hry jsou na mobilních zařízeních hratelné a umožní hráčům například odložit hru bez toho, aby přišli o odehraný postup. Navíc mají velmi jednoduché ovládání, a to i ty, které dříve prorazily na tradičních platformách. Dnes se již kvalita her pro herní konzoli a PC a pro mobil či tablet stírá. Produkují se hry v totožné kvalitě pro všechny platformy a vyvíjí se také možnosti ovládání her. Mobilní hraní umožňuje hrát hry vysoké kvality bez nutnosti zakoupení konzole a ovladačů a peníze lidé ušetří vždy rádi. 

1. Nízká cena a hry zadarmo

Dostupnost her v oblasti ceny je jedním ze základních faktorů oblíbenosti mobilního hraní. Nízká cena mobilních her je známá a mnohé z her jsou k dispozici zdarma. Tento trend dnes online používá také nejedno mobilní kasino a nabízí hráčům automaty, poker, ruletu i blackjack bez nutnosti vkladu. Je to samozřejmě marketingový tah, nicméně to otevírá hazardním hrám cestu právě na trh mobilních her a ke zcela novým klientům. Samozřejmě není pravda, že by všechny mobilní hry měly být za pár drobných či dokonce zadarmo. Jak jsme zmínili výše, na trhu jsou i hry, které svým provedením a kvalitou odpovídají titulům pro herní konzole a za vaše peníze rozhodně stojí. V AppStoru i na Google Play naleznete opravdu neuvěřitelné množství free-to-play titulů. Bohužel to v mnoha případech znamená, že jsou doplněny až směšně drahými in-app nákupy, nebo v nich neustále vyskakují reklamy. Nicméně i tyto reklamy se dají přeskočit, a tak jako v případě televize či jiných aplikací, nejste nuceni si produkt koupit. A co se týče in-app purchases – utratit nemusíte ani korunu, postupu ve hře a na vyšší levely dosáhnete prostým hraním a pokud je hra opravdu zábavná, tak proč ne?

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.