Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Lidé se bouří. Norská školka vzala děti na výlet na sobí jatka

By  led 14, 2017

Fotky otiskly místní noviny a zpráva o exkurzi se začala rychle šířit na internetu. Většinu fotek tak školka obratem stáhla. Podle amerického listu The New York Times však dokumentovaly, jak si děti prohlíží tělo soba visící ze stropu jatek či krvavé kožešiny naskládané venku na sněhu.

Na jedné fotografii byla prý i krabice se sobími vnitřnostmi. Podle webu The Guardian bylo na dalším snímku zachyceno, jak děti hází kusy sobích těl do kontejneru.

„Jsem ráda, že moje děti do takové školky nechodí,“ svěřila se na Facebooku norská kuchařka Janne Iselin Dybdahl-Ihlenová. Podle ní školka ničí dětský empatický přístup ke zvířatům. „Tohle je prostě odporné,“ přizvukovala jí v komentáři pod snímky Němka Sandra Zumbrocková.

Najdou se ale i tací, kteří veřejné pohoršení nechápou. „Je to jídlo. Z mnoha těch dětí budou producenti potravin, tohle je něco, na co si musí zvyknout,“ oponoval znechuceným ženám Jonas Gulstad žijící jen několik kilometrů od vesnice Henning, kde školka sídlí.

Školka na sebe už jednou strhla v Norsku pozornost. Před lety totiž chovali ve školce prase, jehož porážkou děti oslavily Vánoce. „Šlo o to, abychom dětem ukázali starou norskou tradici - porážku prasete na Vánoce. A to jsme taky udělali, ačkoliv některé děti si samozřejmě to prase oblíbily,“ vzpomněl na kauzu Stolten.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.