Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Muslimská úřednice v Německu zamítla žádost o azyl iráckým křesťanům prchajícím před islámským terorem

By  úno 21, 2017

Jeden z německých politiků z vládní strany informoval o setkání s rodinou iráckých křesťanů, která utekla před řáděním IS, v Německu zažádala o azyl, ale byla odmítnuta imigrační úřednicí oděnou v typickém muslimském šátku. O tomto případu jako první informovala německá televizní stanice Welt24.

Německý poslanec za CDU Wolfgang Bosbach se před několika dny setkal ve svém volebním obvodě v Severním Porýní-Westfálsku s křesťanskou rodinou z Iráku, která kvůli islámskému násilí uprchla ze svého domova a požádala o azyl v Německu. Jejich žádost však byla zamítnuta zaměstnankyní Německého spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) zahalenou v muslimském šátku.

V loňském roce zažádalo o azyl v Německu dohromady 97 000 Iráčanů. Přibližně dvě třetiny těchto žádostí bylo úspěšných. Zmíněná rodina, se kterou se Bosbach setkal, však byla odmítnuta. Domnívá se, že byla znevýhodněná úřednicí, která jejich žádost posuzovala. Jestliže je do Německa umožněn vstup desetitisícům iráckých uprchlíků a jen 68 z nich jsou křesťané, zřejmě zde svoji roli hrají předsudky.

Křesťané v Iráku přitom byli nuceni opustit své domovy kvůli teroristům z Islámského státu a řada z nich raději zemřela, než by souhlasila s násilnou konverzí k islámu.

„Chápu obavy žadatelů, že o jejich azylové žádosti nemusí být rozhodováno objektivně a bez předsudků … když jako křesťané vyprávějí muslimce v šátku o svém pronásledování a utrpení způsobeném muslimy,“ řekl Wolfgang Bosbach.

Podle politikova názoru nejsou tyto obavy neopodstatněné. „Prostě je pro mě nepochopitelné, proč o právu na pobyt ve Spolkové republice Německo pro křesťany, kteří uprchli ze spárů radikálních muslimů, rozhodují muslimové z BAMF,“ dodal Bosbach.

Když požádal o vyjádření k této věci mluvčí BAMF, odpověděla mu vyhýbavě a trochu na jiné téma. „Ženy mají ústavně dovoleno nosit v práci pokrývku hlavy a zaměstnavatel je v tom může omezit pouze v případě, že pro to existují objektivní důvody, jako například ohrožení zdraví a bezpečnosti nebo negativní dopad na vztahy na pracovišti,“ oznámila mluvčí.

Bosbach toto vysvětlení považuje za nedostatečné. „Samozřejmě není pro BAMF „objektivní důvod“, když se žadateli dělá pohovor a o jejich osudu rozhoduje někdo, kdo není bez předsudků, nezaujatý a neutrální.“ Dále dodal, že irácké rodině doporučil, aby na rozhodnutí BAMF podala stížnost, ale obává se, „aby jejich stížnost opět neposuzoval někdo v šátku.“

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.