Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Máte rádi červený meloun? Pokud v něm uvidíte takovouto trhlinu, ihned jej vyhoďte. Důvod vás překvapí

By  bře 11, 2017

Pro mnohé z nás je oblíbeným ovocem nejen v létě, ale i v zimních měsících. Navíc je plný mnoha důležitých vitamínů a minerálů. Jelikož se blíží jaro a léto, brzy začne přibývat i na pultech v obchodech. Není však meloun jako meloun. Dnes vám prozradíme způsob, jak si vybrat takový, který neohrozí vaše zdraví.

Nejprve si však připomeňme, co všechno meloun obsahuje a proč je pro naše zdraví takový prospěšný.

Meloun je bohatý na výživné látky a má nízký obsah kalorií, takže představuje optimální jídlo na hubnutí a celkově pro zdravý způsob života.

Je plný minerálních látek, vitaminů, enzymů, antioxidantů a dalších prospěšných látek.

Co se týče jadérek, tak většina lidí je vyhazuje.

To je ale chyba, protože i jadérka jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Pomáhají například předcházet a dokonce i léčí rakovinu.

Mají však i jiné zdravotní přínosy. Léčí vysoký krevní tlak, aterosklerózu a jiná onemocnění.

Proč nekonzumovat melouny s trhlinami v dužině

Při konzumaci melounu si vždy všimněte, zda jeho dužina není rozdělena trhlinami. Když si v něm všimnete díry podobné jako na úvodním obrázku, ihned ho raději vyhoďte.

Je to jasný důkaz toho, že meloun nebyl vypěstovaný přirozeně, ale s použitím nebezpečných syntetických látek, které urychlily jeho růst a nadmíru zvětšily objem.

Pokud ho zkonzumujete, mohou se u vás vytvořit některé neurologické onemocnění nebo dokonce rakovinné nádory.

Uvedený problém se týká převážně dovážených melounů. V Číně byla nedávno aféra, když tisíce melounů na poli doslova explodovaly.

Je třeba být však ostražití, protože nikdy nevíte, zda i naši farmáři se honbou za ziskem nedodržovali podobných praktikám.

Teď, když o tom víte, měli byste být opatrní, když si příště budete kupovat meloun. Nezapomeňte, že vaše zdraví je na prvním místě.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.