Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Tento politik sní o hořících kostelech, udává jako na běžícím páse, raduje se nad šířením salmonely a vysmívá se postiženým. Seznamte se...

By  čec 12, 2017

Jsou politici hloupí, líní, směšní, ale bohužel také nebezpeční. Mnozí z této posledně jmenované kategorie zatím naštěstí "sedí" jen ve stranických škamnech.

Jednoho dne se ale dost dobře mohou dostat do parlamentu a ovlivňovat tak životy všech občanů České republiky. Redakce serveru ePortál.cz by touto cestou voliče ráda varovala před jedním takovým ze Strany zelených.

Místopředseda Strany zelených v Olomouckém kraji Ondra Plachý si potrpí na dobré mravy. Bedlivě sleduje, co se kde šustne, a promptně to hlásí svému kamarádovi Kubovi Čechovi o Hanáckého večerníku. Případně se s těmito věcmi se značným pohoršení dělí na Facebooku se svými přáteli. Nedávno se do jeho hledáčku dostala Zuzana Majerová z ODS. Té vyčetl, že dala lajk k nějakému, z jeho pohledu, rasistickému příspěvku.

Ale radikální vegan a antikapitalista Ondra Plachý nesleduje svým ostřížím zrakem jen politické konkurenty, ale přímo i profesory z Hradce Králové. Pečlivě „printscreenoval“ koment vedoucího Katedry politologie na FF UHK Jana Prouzy a jal se pana profesora tepat za další, z jeho pohledu, rasistický komentáře. Autorovi tohoto článku není známo, jestli tuto „závažnou“ informací předal svému souputníkovi Čechovi a byla z toho pořádná kauzička.

Časté sdílení článků zmíněného adolescenta Čecha však vzbuzuje dojem, že se oba chlapci velmi dobře značjí a Ondra svému mladšímu kamarádovi v podstatě dodává materiály pro jeho pseudonovinářské sólokapry. Pan Ondra vůbec velice rád tepe nešvary. Bohužel ve jménu antikapitalismu a radikálního a nepřátelského veganství. Nenávist mu očividně zaslepila oči natolik, že se dokonce bez uzardění raduje nad možnými vážnými zdravotními problémy svých spoluobčanů.

Je mimořádně znepokojivé, že budoucí potenciální český poslanec cítí tolik nenávisti vůči někomu, kdo zastává jiné životní hodnoty než on. Jak si bude pan Ondra Plachý počínat, pokud se Strana zelených dostane do parlamentu? Co když vypukne v České republice epidemie, která bude spojena s pojídáním masa? Lidé budou zažívat bolesti, někteří možná zemřou. Bude pan poslanec ukazovat prstem na "masožrouty" a vysmívat se jejich utrpení? Zatím vše nasvědčuje tomu, že ano.

Pan Plachý se nijak netají tím, že sám pochází z komunistické rodiny. Jak je tomu ostatně u mnoha levicových aktivistů a politiků obvyklé. Jeho otec byl ale prý ten „hodný komunista“, který nikomu neubližoval. Pan Plachý starší byl "jen“ oportunista a stal se členem zločinecké organizace jenom proto, že to bylo pro rodinu výhodnější. Zastává podobné postoje i pan Plachý mladší? Také si myslí, že je morální stát se součástí zločinecké partaje jenom proto, že mu to přinese výhody?

Morální kredit panu Plachému nezvyšuje ani jeho chování ve facebookových diskuzích. V jedné takové z minulého týdne dokonce veřejně označuje člověka s jiným názorem za „kreténa“. Vystupuje tak sám jako značně agresivní jedinec, ale zároveň se zneužitím lékařského pojmu „kretén“ dopouští odpudivé dehonestace duševně nemocných lidí. Jak může pan Plachý používat jako urážku lékařský pojem, kterým se označuje člověk s duševní zaostalostí?

Považuje snad pan Plachý duševně zaostalé jedince za méněcenné? To by bylo další alarmující zjištění. Jak pro jeho stranické kolegy, tak pro případné voliče SZ. Přitom z necitlivosti vůči postiženým Plachý v jednom svém sdíleném facebookovém komentu obviňuje konkurenty z ODS. Jaké jsou tedy jeho skutečné názory? Lehkovážným používáním pojmu „kretén“ naznačuje, že se pan doktorand z FF UHK dívá na postižené minimálně skrze prsty.

Z výše zmíněného je patrné, že Ondra Plachý rád nastavuje zrcadla, ale sám má hodně másla na hlavě. Měl by si možná přečíst článek předsedkyně SZ Olomouckého kraje Hany Vackové s titulkem „V politice je třeba empatie, vstřícnosti a vlídnosti,“. Je samozřejmě otázka, jestli onou „vlídností a empatií“ nemyslí Strana zelených právě udávání a projevování škodolibé radosti nad neštěstím druhým. V takovém případě je pan Ondra Plachý připraven na roli „zeleného“ politika více než dokonale.

Plachý není jen obyčejný nadšený vegan a ochránce práv zvířat. Místopředseda SZ v Olomouckém kraji se bohužel nijak nezříká ani násilí. Letos v květnu tak například sdílel svůj čtyři roky starý komentáře ve znění "Vidím hořet kostely, věznice a banky". Oglosoval jej výmluvně: "Nestárnu, je to dobrý". Minimálně tímto vyjádřením se vyznal ke schvalování násilí. Jak antikapitalista vůči bankám, jako anarchista vůči věznicím a jako protináboženský fanatik vůči křesťanství.

Neměly by orgány činné v trestním řízení začít konat? Může naše demokratická společnosti tiše tolerovat ty, kteří vyzývají k násilí? Nebo nad tím jen mávneme rukou, protože levicový extremismus je vlastně taková neškodná klukovina?

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.