Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Zabijeme vás ve vašich domech. IS chce své útoky zaměřit na oblíbené destinace českých turistů

By  srp 02, 2017

Přestože Islámský stát ztratil Mosul, svou baštu v Iráku, a momentálně svádí tvrdé boje o syrskou Rakku, výhrůžky vůči Západu neutichají.

Na internetu se nově objevilo video, které zachycuje džihádistu zřejmě britského původu, který varuje před teroristickými útoky ve dvou konkrétních zemích.

Bojovník IS s britským přízvukem na videu tvrdí, že nechvalně známá teroristická organizace plánuje nové útoky na Západ. Snímek se na internetu objevil tento týden.

Krátké video ukazuje mladého černého muže, který mluví přímo na kameru a který varuje před teroristickými útoky v Itálii a Turecku. Mluví také o „zabíjení" civilistů přímo v jejich domech.

Záběry byly podle serveru Daily Mail zřejmě pořízeny v Rakce. Samozvaném hlavním městě IS v Sýrii. Právě tady džihádisté svádí tvrdé boje proti arabsko-kurdské koalici (SDF). Ta přitom před několika dny oznámila, že už dobyla asi polovinu města.

Kromě Evropy ale britský bojovník hrozí také Spojeným státům. Prezidenta Donalda Trumpa nazývá „novým faraonem“. „Toto je poselství faraonovi dneška, Donaldu Trumpovi! Možná budete zaměřovat svou pozornost na Rakku a Mosul, ale my se zaměříme na Konstantinopol a Řím," dodává džihádista s použitím staršího označení pro turecký Istanbul.

„S povolením Alláha vás zabijeme ve svých vlastních domech,“ dodá muž, který pak přejde ke kulometu a začne ze svého úkrytu střílet.

Kurdský mluvčí koalice pod vedením USA uvedl, že bojovníci SDF jsou na pokraji plné kontroly nad jižními čtvrtěmi Rakky a že skupina každý den získává další a další oblasti.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.