Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rusko: Americká bezpečnost na ruském konzulátu jako lupiči!

By  zář 07, 2017

Ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo video ve svém Facebook účtu, které ukazuje, jak několik lidí provádí „neznámé práce" na střeše ruského generálního konzulátu v San Franciscu.

Popisek k videu uvedl, že zástupci silových struktur Spojených státech „pobývají bez povolení“ na území diplomatické mise, „znetvořují drahé podlahy“ a chovají se jako lupiči. Kdo jsou tito lidé, není známo.

Americké úřady 31. srpna rozhodly, aby Rusko přestala diplomatickou činnost v budově Generálního konzulátu v San Francisku, stejně jako v budovách obchodní mise ve Washingtonu a živnostenských úřadů mise v New Yorku. Ruští diplomaté museli splnit tento požadavek do 2. září.

O víkendu byly Američany prozkoumány budovy generálního konzulátu a obchodní mise ve Washingtonu. V Moskvě označili takové jednání Washingtonu za „ilegální invazí“ na území ruského zařízení.

Americké ministerstvo zahraničních věcí uvedlo, že prohlídky byly provedeny po uzavření zařízení a nebyly v rozporu se zákonem. Rozhořčený ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil tyto akce za flagrantní porušení mezinárodního práva (jsou totiž stále majetkem RF) a prezident RF Vladimir Putin pověřil ministerstvo zahraničních věcí, aby podalo návrh žaloby k americkému soudu.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.