Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

AfD zakládá vlastní zpravodajství. Chce čelit lžím a fake news velkých médií

By  úno 12, 2018

Německý magazín Focus ve čtvrtek informoval o tom, že Alternativa pro Německo v Berlíně zakládá své vlastní zpravodajství. (Foto Facebook)

Podle spolupředsedkyně strany, Alice Weidel, je iniciativa “inovativním bodem zlomu německé federální republiky.”

Podle Weidel je důvodem neujasněný vztah strany s médii.

“Dokud bude AfD ignorována mnoha německými médii, nebo na ní bude útočeno ze strany fake news, toto je jediný možný přístup,” řekla Weidel pro Focus.

Kromě vytvoření tiskové kanceláře by zde bylo zaměstnáno asi 20 lidí, kteří by byli zodpovědní za komunikaci. Připomínalo by to klasickou mediální redakci. Focus informaci získal zevnitř strany.

Důraz bude kladen na sdílení postojů AfD na sociální média. Zaměstnanci budou pracovat na směny, aby byl provoz nepřetržitý. Tři se budou specializovat na výzkum a řešit témata, která “jsou zametána pod koberec”, aby mohla být předána veřejnosti. Z toho důvodu chce mít AfD i své televizní studio.

Systémoví novináři krok AfD pochopitelně odsoudili jako “propagandu”. “Díváme se na to velice kriticky,” řekl mluvčí německé federace novinářů pro magazín Local. Federaci by také zajímalo, jak chce strana fungování takové tiskové kanceláře financovat.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.