Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

V novém válečném filmu Dunkirk prý není dost žen a menšin, stěžují si novináři

By  čec 19, 2017

Dunkirk je skvělý film, ale není v něm dost žen a barevných lidí, stěžují si v listu USA Today.

Film, ve kterém hraje Mark Rylance, Kenneth Branagh a zpěvák kapely One Direction Harry Styles, dostává pět hvězd z pěti na všech frontách za své pojetí evakuace britských vojáků z Francie během Druhé světové války.

A ačkoliv recenze v celonárodních amerických novinách, USA Today, film chválí také, nezapomněli zde vyjádřit svůj nesouhlas s „ostudným nedostatkem diverzity a rovnosti. V novinách prostě nechápou, proč je ve filmu tak málo žen a menšin.

Těžko říct, zda jde o fatální neznalost dějin, nebo už jsou jejich politicky korektní mozky nastavené tak, že pokud ve filmu není dostatek černochů, Asiatů, žen, případně nějaký homosexuál, zasvítí jim červená kontrolka.

Ale je třeba si připomenout, že v Druhé světové válce v britské armádě ženy nebojovaly v první linii, a kromě hrstky Indů z této ještě britské kolonie, byla britská armáda masivně bílá.

Jistě, politicky korektní filmoví kritici namítají, že přítomnost menšin v historickém filmu by menšinám ukázala dobrý příklad, ale nestala by se pak z válečného dramatu spíše komedie?

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.